Tuesday, November 10, 2009

asek takde letrik je! masak rendang ah jom!

dear lifeylife....

ah nak update blog juge walau besok ade final surgery!
konon nye nak meluahkan ketidak-puas-hatian yg melanda sbb lately jakarta selalu ade gangguan bekalan elektrik
oh siksa oh siksa gile sbb sini sngat panas and pengap la oh oh oh
xsanggup nak menanggung tetesan2 peluh yg dah macam gerimis mengundang tersebut

last time takde elektrik i made up my mind utk turun dapur memasak rendang daging+paru
teeeeeettt!!! wrong decision deng deng deng!! panas gile menyesal memulakan aktiviti memasak rendang smpai rs mcm nak mmbiarkan rendang hangit di kuali sahaja lagaknye
tp dgn kesungguhan dan kelaparan yg membuak2, kusiapkan juga rendang yg xseberapa sbb xde kerisik tu yg kemudiannye dimakan dgn instant roti canai(bwk dr mlysia terchenta) di balcony sbb tak sanggup masuk bilik panas gile!



setelah kejadian takde letrik smpai memasak rendang, ade plak kejadian takde letrik pagi buta kol 130am++ smpai xleh tdo sbb mcm dok dlm sauna hebatnye!!
pastu td ptg balik kelas kepanasan pun xde letrik lagi!
oh pakcik letrik indonesia, tolong lah repair watever kerosakan yg ade tersebut dgn segera!!
xmampu da ni oi!

ok sile belajar sekarang kang esok tergagap2 waktu memegang patients mau memakan penampor patients lak kang sbb tak reti wat Rectal Toucher tu nnt! ataupun xjumpe carik lubang mase nak wat Catheterization mau menetes2 peluh xpayah tunggu xde letrik la ye! bagaimana pula kalau tersalah sental mase wound toilet ataupun tersalah jahit mase wound suture??

bye!
au revoir~

6 comments:

Ummu Solehah Muhammad said...

woit, apesal kalau click kat link2 nama test2 yang u akan kena buat esok, kuar gambar2 yg agagagagaaa ^.^ bontot org?! anu org! hahahaaa. sopan2.

slamat blajar.
stop untuk taruk gambar makanan mesia.
menetes ni ayer liyor!

Hawa CMS said...

hahahhha
harap maaf lah
proceduresnye agak sexy kihkih~
tp mmg begitulah adanya
sobsob~

ha tu lah kamu
org dah ajak dtg grogol makan rendang cik awa kamu degil
kanke dah kempunan tu
huahuahua~

zHafHarIna said...

uishh..determine sguh cik awa nih.smpi pns2 pon bleh msk rendang..hehe..

Hawa CMS said...

ha tau takpe
kunun2 masak rendang utk mengisi masa lapang sbb tatau nak wat ape time xde letrik la kununnye
cet2
kusesali keputusanku sungguh!

chokio_nia said...

kak hawa..nmpk sedap je..uu..jeles..

Hawa CMS said...

nampak sedap je?
mmg sedap pun!
wahahahhaha~
ape ag...
wat rendang coburg la plak!