Friday, July 9, 2010

mabuk mabukan...

dear lifeylife...

smalam i mabuk2an
bukan mabuk alkohol ye kawan2
saye mabok darah
padahal sebelum ni mngadap darah membuak2 okey je
smalam je tatau y
maybe sbb kepenatan, n perut kosong, n otak bercelaru
kepale pun mula la ting tong
patient post operation dalam hidung datang nak bukak tampon hidung die(lupe the exact op)
1st tgok pakcik tu da trase lemah smangat
jantung da pumping very2 hard
i ckp kat kawan i kt sebelah, "eh rase mcm lemah semangat semacam je la this time"..
tp takle nak wat pe la kan..
ini experience, takkan nak lepas kan mcm tu je kan? so i hadap la jugak
mule2 keluarkan kan tampon dari hidung, ok rileks2.. hidung kanan dulu... ok hidung kiri plak... i masih mampu bertahan... wat muke macho, konon hati kering, walau muka da mulai pucat..
pakcik tu tgok i, i masih mampu senyum kat die
mata pak cik tu dah merah berair menahan sakit
dokter konsulen tu tnye kat pakcik tu, "sakit ya pak?", ah soklan bodoh, mesti la sakit, takkan sedap plak dah berdarah2 mcm tu kan? hahahhah~
ok fine, he's just trying to make up a light conversation
pakcik tu plak jawab, "ga sakit doc, cuman pedes(pedas) doang",
sampai sekarang i still memikirkan ape maksud pak cik tu.. huhu~

then masukkan endoscope dalam hidung die, used the suction to suck all the blood and lendir sume, luka kena dibersihkan, baru la dpt tgok macam mana bekas op tu..
kepala i da mula rasa high semacam... tahan awa! tahan!!
i tgok botol suction tu... penuh dgan darah...
kejap tgok muke pakcik tu berkerut2 menahan sakit pedes, kejap tgok skrin tv...
eeehhh!! tetibe rase gelap!!
**krek2**
huh! ingatkan tough sangat la. padahal hampeh jugak!

.::. 2 case berturut2, dan harus juga masuk operation theatre. balik kije je da kepenatan lantas trus tidur layaknya sleeping beauty. isnin ni ade pretest kowt. kapan belajarnya ni tante??

4 comments:

BURDHANI said...

kagum ngn cik awa, sbb lps ni pon byk keja ngn blood gk . i ni slalu lah nak pitam bila tgk drh byk2. dulu practical kat makmal patologi hospital, bila turn kat blood bank je, mmg tak boleh blah.

n bila dpt offer keja kat makmal patologi lps tu, mmg tak fikir pjg.terus tolak. ^_^"

Hawa CMS said...

aduh
time pitam tu rase sngat2 xbest
good thing u pilih nak jd cikgu rather thn keje kat makmal patologi kalo mmg da tak tahan darah
haish
hope pasni i kental sikit
huhuhu~

Fzah Ruslan said...

Gosh ! you really did collapse in front of the pakcik ? ehkek. sedikit segan gamaknye ?

Hawa CMS said...

takde lah
sempat g bilek sebelah mase mula merasa kunang2 n dunia berputar
so takde org lain perasan kecuali the friends and the nurses