Saturday, May 1, 2010

nurses yg vavi!!

dear lifeylife....

marah nye ngan nurse td tu!
230pm, 30mins sblm abis shift today, our patient kejang2, and has gone sopor
she's a type 2 diabetic patient and telah mngalami metabolic acidotic state!
1st thing yg kite kne pikirkan adelah stopkan kejang tersebut
and system buduh kat hosp in indonesia ni mnyebabkan we have to wait so long for the daughter of the patient to go down to the pharmacy to buy the diazepam! ngok betul diazepam takde simpan kat ward!!
da dpt diazepam, terhegeh2 plak si nurse tu sbb shift die da nak abis kot
last2, my friend and i terpaksa ingatkan the other nurse yg baru masuk jaga to give our patient the diazepam and what did she said???????,,,, "owh? belum di kasi ke?"... how vavi is that???
and mase tu, the patient's situation da sngat teruk da! marahnye!
kejang for 1 hour or more?! pk snirik la siksa nye mcm mana!!! kite cramp kaki skit pun da merengek2, bayangkan kejang smpai mata terbeliak ke atas n smpai terberak2 ape perasaan!
vavi la nurse tu! muke ketat namampos! berlagak bos! and she put the patient's life in jeopardy!!! bayangkan la kalo ur mom yg lie there on the bed in that ward??? and org wat die mcm tu. oh gosh marahnye! mentang2 la it's a government's hospital, and of course mostly yg dtg situ sume org susah and tak bayar, so u can treat them like sh*t la??? vavi la kan??!

'nuff vavi-ness for today!

.::. makcik tu baik sngat. kesian tgok die kne lalui hal mcm tu... smalam siap berlawak2 ngan die lagi. and td pagi pun die still leh ckp ngan i and even smile, eventho ms tu die da demam tinggi and menggigil.. sigh..

.:::. sorry for all the curses... but i hope u'll understand..

No comments: