Friday, April 2, 2010

being stalked is not cool at all!

dear lifeylife.....

stalker! i hate stalker! ade this one guy, he called himself aldi/ardi ntah yg mana satu, keep on calling me nak ajak borak. mende ni start lama da, b4 i pindah lagi, but b4 dis die ckp die bdak trisakti jgak, my batch kononnye. being as silly as me sbb mmg susah ingat org, i just simply percaya, but i tak layan la kan coz i dont know him. pastu da lame da die tak call or sms me, tp baru2 ni my ex-housemate kat rumah lama sms n tnye i kenal tak si mamat misteri ni coz he called and asked for my hp no(myb he lost it ke ape ke kan), kebetulan kawan i tu pun sama batch ngan me at skool so i asked her wether kami ade classmate yg nama aldi/ardi ni and she said no! so dah tau la kan yg si mamat ni menipu. bertekad lah mengabaikan die. then lately die start balik call, tatau la mana die jumpe balik my phone number. ok fine i really dont mind bfore this sbb it was just phone calls. rejek je la ape susah kan? and td b4 i kuar beli food for dinner, he called, past i bertegas la tnye sape ni, and he refused to tell me then i just simply ckp i xmo ckp ngan org i tak kenal n cepat2 letak phone. then later, i went out to buy the dinner. i wore t-shirt merah. balik bilik, settle2 and makan, then i received an sms berbunyi begini, "Hawa, kamu cantik banget klo pakai bju merah, #$%&*&^%(tulisan cine yg tatau maksud die ape),ok?".... wadehel?!! skeri ok skeri! skeri!! i tak kesah kalo die just call2 or sms2 je, but now bile i sedar yg he's out there and memerhatikan my every move bile i kuar, seriously skeri gile! what shuld i do??

anyway,
ingat nia ramadhani? yg blakon cite bawang putih bawang merah tu. br nikah, and she's only 19. and td TERtengok akad nikah die kat rancangan gossip kat TV, i can see diorng nye lafaz akad takde pun kene buat dlm satu nafas, rilek je mcm baca biase bernapas2. u know what i mean kan? bukan akad nikah kite kat mlysia, laki kene lafazkan akad dalam satu nafas ke??
and cincin kawin die, instead of using berlian ke, permata pape ke, diorng guna campuran darah nia and her husband. skeri tak pakai2 darah kat cincin? then nnt nak solat kene bukak cincin la, mana leh solat ade darah kat badan kan? wedding die, kononnye, bernilai Rp10milyar(read:10 billion rupiah)!! jap nak convert ke ringgit jap!

10000000000 IDR = 3,575,621 MYR

eeerrrr... betul tak bilangan zero yg i letak tu? hahahha!

.::. agak2 kan, kalo 10milyar tu wat beli food n ubat2 utk mangsa gempa haiti, brape org kite leh slamatkan ar?


1 comment:

mUnie UncLe hUsin said...

awe!!!!!
kn i dh ckp jgn kuar sesorg!!
huhu~

neway.. tke cre taw..
u know..
lagu tu sgt membangkitkan smgt la..
huhu~

When I get older
I will be stronger
They’ll call me freedom
Just like a waving flag
(And then it goes back x3)