Friday, September 11, 2009

manohara atau zaskia adya mecca??

dear lifeylife...

arini xjd bukak puase kat luar
kepala berdenyut, jd malas da nak kuar
bukak puasa td masa makan da rs nak muntah2 da
perut merengek2 mintak food, tekak asek nak menolak food keluar jek
how2?

weeee~
td da g beli snelli da
beli 2lai siap2
da nama pun coat putih kan
senang nak kotor
kang ade yg kene halau balik sbb pakai snelli kotor kang
taksanggup2!!
nnt da start kkd nnt kalo agak2 xcukup 2lai tu, g lah beli ag selai kat mangga 2 sana

ahhaaaa~
ade beberapa situasi nak diceritakan di sini

situasi pertama...
terjadi masa mula2 kes manohara tgh meluap2 di stesen2 tv seindonesia
.::.
mbak suti: bla bla bla pot pet pot pet(ye die mmg suke mmbebel)
cik awa: tehehhehehe~
mbak suti: yah muka kamu mirip manohara ya? bisa dong cari suami kaya kayak manohara..
cik awa: errrkkkk....

situasi kedua...
cik awa berjalan2 kat pulo gadung mencarik makanan
oh kebetulan masa tu pakai tudung indonesia warna itam
stop sebentar kat kedai nak beli air
.::.
cik awa: mas mau air ini dong. berapa satunya?
lelaki penjaga kedai: wah. mbak ini wajahnya kayak zaskia adya mecca lho...
cik awa: huh???

situasi ketiga...
ke lantai 2 nak kasik mbak kerang ijau yg masih tersisa bnyak sbb tekak asek nak menolak semua makanan walau perut lapar(nmpak sngat baru berlaku tadi**merujuk perenggan pertama post ini**)
di TV tgh menayangkan sinetron manohara
.::.
cik awa: aduh aku jd pengen muntah ni, ga bisa makan. tp aku lapaarrr!! td malam ga sahur sih..
dik roro: lho.. ntar malam mau aku bangunin buat sahur?
cik awa: bisa juga dik..
dik roro: ya udah...
cik awa: aku naik dulu ya...(sambil berlalu nak naik atas balik)
dik roro: kak hawa, kalo aku bisa ngomong, kak hawa tu mirip manohara lho...
cik awa: **tersengeh sbb da malas nak comment pape da**

cik awa
cik puan manohara
cik zaskia adya mecca

kesimpulannye kawan2
kalo anda nak org kate anda macam manohara ataupun zaskia adya mecca
seperti cik awa, sile la tembamkan pipi anda!
sbb i rs, tu je kot yg kelihatan sama antara kami bertiga
uhuk3~

baiklah
saya nak berhenti mengarut sekarang dan truskan usaha mmbesarkan anak saya di SIM
oyeh2!
saye da beranak**di SIMs sahaja okeh!!**

ok lah
till then people!
papai~

.::. sile semua org wat2 tak sedar yg saye wat 2post hari ni... lalallalla~~

12 comments:

{Suria Muhammad} said...

auww k'hawa. mcm manohara tu! i loike! :)

i'm amazed at ur ability to converse in bhs indonesia. it took me some times to interpret them to malay. haha

Hawa CMS said...

alah dik
kalo da nama nye dok smpai da nak masuk genap 4tahun kat sini mmg la harus reti ckp bahasa indonesia
lg pun nnt masuk clinical, nak ckp ngan patients pun harus la lam bahasa indonesia kan?

kekekke~

BURDHANI said...

betol2..mcm manohara ar awa.=)

aah, org pon kena amik ms lame nk phm bhs indon tu..hikhik

Hawa CMS said...

halamak!
tambah ag sorng kate muke cik awa cam mano
hahahha~

ala aja
mudah je kan?
kankankan?
kekekke~~

elida hanan. said...

eh awa betul la mung ada iras2 manohara. hehe.. bila compare dua2 gambar meme napok ah. hehe

Ahmad said...

ni sorg lg nk kata ni, muka demo agak blh jadi kakak dia la..haha..
klu mek 2 paka tudung jgk org kata kembar la kot..

Hawa CMS said...

haih
camne ni
makin ramai lak kata muke cik awa iras manohara
takle jadi ni
kne antar surat kat mano suh wat pembedahan plastik cpat!
hahahha~

ninieyck said...

haha..abes ar mung lepas ni..balik nanti ajar ak pulok ckp bahase indonesia....

Hawa CMS said...

alah
nak blajar bahase indonesia, tgok je sinetron indonesia g berlambak2 kat tv tuh

hikhik~

yaya said...

refering to above comments on ur look-alike with manohara...if u never mentioned it,mmg xprasan ngat tp since u da ckp i pm kn state ur faces mmg agak same...hahaha...xtau la lucky ke x kn? nway...hepi rayer dear..

yaya said...

refering to above comments on ur look-alike with manohara...if u never mentioned it,mmg xprasan ngat tp since u da ckp i pm kn state ur faces mmg agak same...hahaha...xtau la lucky ke x kn? nway...hepi rayer dear..

Hawa CMS said...

2 yaya~
sorry lambat reply!
mish u!