Friday, March 27, 2009

post op update

dear lifeylife....

saye adalah sngat malas nak update blog
saye still saket
op aritu buang 4 3rd molar atas bawah(setiap kiri kanan ujung, atas bawah)
atas no prob. sbb full vertical eruption
however, bawah needed some stiches as due2 tak erupt langsung so ade adegan belah mmbelah la... bleeding agak heavy. sakit, tak sngat thnx to the big syringes of anesth...

dalam gambar panoramic xray gigi i tu, 3rd molar kiri i(gigi paling hujung kanan gambar) known as 'the sleeping beauty' by my oral surgeon, Dr Ha, sngat2 menyiksakan diriku ini!, bleeding paling bnyak masa nak evacuate die. 90% of the 'sleeping beauty' terbenam? dalam rahang. mmg susah gile nak kuarkan die, so last2, Dr Ha cam kne buang skit my rahang, n siap kne potong2 'the sleeping beauty' tu kecik2 dulu then baru kuarkan sparo2. masa nak evacuate 'the sleeping beuty' tu mmg sakit gile as dekat sngat ngan lingual nerve, n mase die tgh uruskan 'sleeping beauty' tu cam tertekan2 the nerve bnyak2 kali n tu la time yg sikse gle for me...

ok la
malas nak mmbebel bnyak2 pasal op ni
kire settle la tu walau still sakit skit2

till then ok darL!
papai~


5 comments:

MiMoT said...

hye..
salam kenalan..
em,saket sgt ke operation tu??
after operation cane??
u operate kat mane ek??
sori byk tanye coz i oso nid to do the operation asap.. but still takot2 esp those big syringes.. nightmare sunggoh..
huwaii~

liniey said...

eh..
sungguh menakotkan...
i hate dentist. hate. hate. tats y gigi i cam ampeh.
taley imagine la camne.

cbangang! said...

nape sampai perlu op??
huu..
takut nya...

*get well soon*

~xoxo~

Anonymous said...

I found this site using [url=http://google.com]google.com[/url] And i want to thank you for your work. You have done really very good site. Great work, great site! Thank you!

Sorry for offtopic

Hawa CMS said...

ouw i br realized yg i didnt even reply any of the comments here,
sorry people..

thx everybody..
hehe~