Saturday, November 29, 2008

hari sabtu yg memenatkan...

dear lifeylife...

exhausted! 
the only word that is suitable to describe wat i feel right now...
from 12pm td me gerak ke tnah abang naik bajaj
ms tu mmg panas terik n traffic jam toksah cakap la::sangat memeningkan kepala::
but everything went smoothly despite kepenatan n kesesakan tanah abang during the weekends
borak2 ngan dealer kedai kebaya tu n he's willing to discuss with his wife bout the kebaya yg my customer nak. if leh, they will jahitkan for us mane2 size yg dah kehabisan stok tu which is so good of him to do so lah kan? hikhik~


'bergumbire' lam bajaj sambil menghirup 'udara segar'.. haha~

pakcik bajaj::on the way ke tnh abg

macet@traffic jam kat jakarta

tanah abang::shopping2!

tgh kebuhsanan tunggu makcik2 ni pilih baju

kebaya !kebaya! kebaya!

next,
me trus ke CL sbb nak shopping barang2 dapur, ayam, udang, minyak n macam2 ag lah
kalo dah namenye g shopping, mule la mate melilau tgok mende2 lain selain barang2 dapur, so TERshopping lah skit sebanyak(bnyak gak le perabeh kan duit td.. but worth it le.. wink3~~). then bile nak kuar dr CL tu rupe2nye tgh hujan lebat plak kat luar!(nmpak sngat shopping tak hengat dunia, hujan kat lebat pun tak sdar2 :)). at first, i decided to tunggu taxi blue bird je kat pintu masuk tu tp memandangkan traffic kat depan CL tu heavy sngat, terpakse la i hangkut sme brang2 shopping yg berat gle tu kuar carik bajaj kat luar. cane i redah ujan? haha~ meh sini nak cite. kat jakarta ni ade yg namenye 'ojek payung'. if tetibe ujan tak terduga, n kamu tak bawak payung g jenjalan, dont worry sbb akn ade dak2 kecik berlari2 ke pintu masuk gedung mane2 utk menyediakan khidmat payung for u. diorng akn pegangkan payung for u sedangkan they all snirik lenjun kebasahan. n kadang dak2 yg sediakan 'ojek payung' ni sme dak2 kecik ag. dak2 skolah rendah gtu lah. so die akn antar kamu ke mane2 je kamu nak g, then kamu kasik la die duit skit lam Rp2000 ke Rp3000 ke ikut budi bicara hati kamu le... so gitu le, i took one 'ojek payung' n berjalan la mencari bajaj kat luar gedung CL tu, nego harga skit, then off to tawakal raya....

sampai umah, rest2 jap sambil tgok melodi kat TV3.com.my, n meng-email customers kebaya bout the kebaya they ordered. then mandi n masak pastu makan 
then here i am uploading my blog... 
thehehhe~ 
begitulah hari sabtu saya yg memenatkan... 
but still so much fun..

dinner malam ni::ayam masak merah

::cah kangkung sos tiram

ok lah
nak rest da sambil makan2 semangka@tembikai....
hehe~

till then,
papai!

2 comments:

ila ni said...

wah wah ganas sungguh kwn i soram nih! bertungkus lumus menjayakan bisnes, i kaguN.
weh siye ko bdk kecik pege payung tu, anok sapo gak..
aaaa~ i jeles u reti masak ayam merah! sittt!

Awa Laaaa~~ said...

hahahha~~
anak sape? ntah la...
dak2 kecik kat sini bnyak yg tak skolah
dok tepi jalan mintak sdekah
huhu~

ha!
pe lagi ilani
jom la kite bertungkus lumus menjayakan business kite!
yay!!!