Sunday, June 13, 2010

minggu memasak...

dear lifeylife....

minggu ni adelah minggu memasak
less writing more pictures!

nasi goreng kampung with anchovies

dah lama tringin nak makan banana pancake
minggu lepas lagi dah beli the bananas simpan lam fridge
bile die da overly ripe baru lah sedap nak wat pancake
the bananas were so sweet wat fruit syrup tu pun xperlu nak tambah gula lagi dah

banana pancake, honey and fruit syrup(banana+strawberry jam)

kat supermarket ade jual instant bumbu rujak
so easy peasy lemon squeezy lah kan?
add up a little bit here and there then humban masuk microwave!

grilled chicken bumbu rujak
smalam,
auli and i tetibe tringin nak makan chicken chop
so ape lagi, pakai apron, sinsing lengan baju dan mule la berkerja!
debone chicken thigh senirik wooo!
**clap3~**

grilled chicken chop eaten with black pepper mushroom gravy,
mashed potatoes and coleslaw
sbb gravy smalam masih berbaki,
today for lunch

deep fried chicken chop with vagees


.::. ape lah yg ade lam kepale incik KHAR ni? berbelit berputar berpusing2.. pening kpale tgok! haha~

2 comments:

mUnie UncLe hUsin said...

waaa~ sangat teruja bile tengok gambar2 neh..
rase mau tunjuk bakat juge tapi mim alif lam sim pulak.. hahaha~

Hawa CMS said...

nyum3~
kije makan je
hahahha~