Saturday, November 29, 2008

hari sabtu yg memenatkan...

dear lifeylife...

exhausted! 
the only word that is suitable to describe wat i feel right now...
from 12pm td me gerak ke tnah abang naik bajaj
ms tu mmg panas terik n traffic jam toksah cakap la::sangat memeningkan kepala::
but everything went smoothly despite kepenatan n kesesakan tanah abang during the weekends
borak2 ngan dealer kedai kebaya tu n he's willing to discuss with his wife bout the kebaya yg my customer nak. if leh, they will jahitkan for us mane2 size yg dah kehabisan stok tu which is so good of him to do so lah kan? hikhik~


'bergumbire' lam bajaj sambil menghirup 'udara segar'.. haha~

pakcik bajaj::on the way ke tnh abg

macet@traffic jam kat jakarta

tanah abang::shopping2!

tgh kebuhsanan tunggu makcik2 ni pilih baju

kebaya !kebaya! kebaya!

next,
me trus ke CL sbb nak shopping barang2 dapur, ayam, udang, minyak n macam2 ag lah
kalo dah namenye g shopping, mule la mate melilau tgok mende2 lain selain barang2 dapur, so TERshopping lah skit sebanyak(bnyak gak le perabeh kan duit td.. but worth it le.. wink3~~). then bile nak kuar dr CL tu rupe2nye tgh hujan lebat plak kat luar!(nmpak sngat shopping tak hengat dunia, hujan kat lebat pun tak sdar2 :)). at first, i decided to tunggu taxi blue bird je kat pintu masuk tu tp memandangkan traffic kat depan CL tu heavy sngat, terpakse la i hangkut sme brang2 shopping yg berat gle tu kuar carik bajaj kat luar. cane i redah ujan? haha~ meh sini nak cite. kat jakarta ni ade yg namenye 'ojek payung'. if tetibe ujan tak terduga, n kamu tak bawak payung g jenjalan, dont worry sbb akn ade dak2 kecik berlari2 ke pintu masuk gedung mane2 utk menyediakan khidmat payung for u. diorng akn pegangkan payung for u sedangkan they all snirik lenjun kebasahan. n kadang dak2 yg sediakan 'ojek payung' ni sme dak2 kecik ag. dak2 skolah rendah gtu lah. so die akn antar kamu ke mane2 je kamu nak g, then kamu kasik la die duit skit lam Rp2000 ke Rp3000 ke ikut budi bicara hati kamu le... so gitu le, i took one 'ojek payung' n berjalan la mencari bajaj kat luar gedung CL tu, nego harga skit, then off to tawakal raya....

sampai umah, rest2 jap sambil tgok melodi kat TV3.com.my, n meng-email customers kebaya bout the kebaya they ordered. then mandi n masak pastu makan 
then here i am uploading my blog... 
thehehhe~ 
begitulah hari sabtu saya yg memenatkan... 
but still so much fun..

dinner malam ni::ayam masak merah

::cah kangkung sos tiram

ok lah
nak rest da sambil makan2 semangka@tembikai....
hehe~

till then,
papai!

i want my choc cuppycake!!!

dear lifeylife...

just now, baru je 'antar' him pkol 12am(jakarta)@6pm(coburg) td yg nak ke n├╝rnberg for his futsal session tomorrow morning
buhsan2...
maka bermula la saturday yg mmbuhsankan
sobsobsob~~

one of the kebaya!
ha!
one more thing!
sngat frustrated ngan how my business kebaya lately
actually, there's a good part n a bad part of this thing
the good part is, i've been receiving lots of orders for kebaya this month
but then here comes the bad part!
i SMSed the dealer asking for the availability of the kebayas booked by my online customers, n he SMSed me back telling dat most of the sizes that my online customers want are not available!!!!! eerrgghhh!!! frust nyeee!!

anyhoo, 
esok pagi myb i will go to tanah abang lah to see the dealer himself to talk to him bout the kebayas needed.. ades.. malasnye nak meredah terik matahari jakarta yg sesangat memigrainkan kepala, lom lagi heavy traffic n thick asap that comes from the bajajs n buses tu. lg kat tanah abang tu, weekends cani, sure ramai gile umat manusia! nak tawar menawar harga pun susah!


salah satu sesi 'mewalruskan diri' with sarah
sarah at the 'starting point'. getting ready. haha~

td siang,
bdak2 ni ajak me g 'mewalruskan diri'(as stated by cik dayah aya) kat The Buffet(all u can eat restaurant), CitraLand@CL. tp unfortunately, tak dpt nak join sbb bdak2 tu g kol 2 n my class with Prof Muzeif abes at almost 3. so malas la nak terkedek2 g CL sorang. lg pun i've been having stomachache je dr smlm. so lagi mmbantutkan keinginan to join the girls. xpe la, next tyme leh ajak sarah g 'mewalruskan diri' berdua. haha~ org The Buffet pun da knal da me ngan cik sarah tu. makan tak hengat dunia! almaklumla, food bnyak sngat, kitorng tolong perabehkan tamo kasik mmbazir(no wonder la badan da cam walrus kan?). our routine had been standerdized already. 1st we'll be eating some indonesian food, continued by the steam-boat session, then pusing2 lagi for another indonesian cuisine or myb some japanese teriyaki or chinese roasted chicken/duck(eerrr, me dont eat duck loooh), then baru lah proceed to deserts n all(for sarah, for her, The Buffet crepes is a MUST!! hehe~) ... seriously, The Buffet is only for serious eater je, sbb tu kalo nak makan kat The Buffet, mmg nak kne starve dulu la seharian! klo tak mmg rugi gle la..

ok la
bnyak lak membebel today. da la pasal food jek sme. haha~

till then love,
papai~

p/s: i want my choc cuppycake!

Thursday, November 27, 2008

what will be, will be....

dear lifeylife,

hurm...
dah 2 hari tak tgok him
apekah yg telah terjadi?
apekah? kenapekah? bagaimanekah? haruskah? patutkah? 

kesimpulannye,
que sera sera
what will be, will be....

Wednesday, November 26, 2008

I Mish Tomey~~





















dear lifeylife...

everyday i walked passed mbak esah's house to go to class... tiap2 hari pk kan si tomey... mish tomey so2 much!!!! Thnx to mbak suti yg ngengong, i kne mintak tolong mbak esah jagakan tomey.. huh! ntah pape la.. 

GOSSSSHHH!!! nak tomey now!!!

kesian me! sunyi tanpa tomey....
sobsobsob~~

A tribute to Cik Ilani Md Nor...

dear lifeylife....

after berkali2 being convinced  by norMcLa@ilani to start a blog, so here i am, typing my very first post in my very own blog(post kat shopdetected xkire ok...) 

at first, i keep on refusing coz i kept on thinking, "what do i have to tell the world about my lifeylife???", so malas la kan. but anyhoo, bile salu bace norMcLa punye blog n blog kawan2 yang lain esp kat SCIPP, i changed my mind to "why not, it's just for fun je pun, it'll do no harm to share experiances...."

so lifeylife, jom, let's welcome everybody to our little world.....

till then,
papai~